Färskostpasta för ca 20 kr
Finns det någon mer variabel råvara än pasta? Testa denna krämiga pastarätt med sötsyrliga småtomater och näringsrik spenat för cirka 20 kr per portion. Rätten innehåller få ingredienser och tillagas enkelt på bara 10-15 minuter.
För 4 portioner:
Ingredienser:
320 g valfri pasta
400 g färskost med smak av vitlök och örter
500 g småtomater
2 st vitlöksklyftor
1 påse färsk babyspenat (65 g)
Salt
Peppar
Tillagning:
1. Koka upp pastavattnet. Salta vattnet ordentligt – det ska smaka som en kallsup från medelhavet.
2. Halvera småtomater och finhacka vitlök.
3. Koka pastan 1 min kortare än anvisningar för att få en al dente-kokt pasta. Spara 1,5 dl av pastavattnet (vattnet innehåller stärkelse och gör såsen krämigare).
4. Sila av vattnet och tillsätt kokvattnet, färskost, vitlök, småtomater och spenat. Blanda runt tills det blir krämigt.
5. Smaka av med salt och peppar.
Ät direkt!
Tips!
Om du är extra hungrig så toppa din pasta med bacon (ca 2,5kr per portion) eller vegobacon (4,5kr per portion).