Gnocchi- och kycklingpytt för ca 26 kr
En smakrik pytt på kyckling, krispig gnocchi, rökigt bacon och söta tomater. En rätt som är perfekt att förbereda och går att servera både varm och kall. En smakbomb för ca 26 kr per portion!
För 4 portioner:
Ingredienser:
400 g grillkryddad kycklinglårfilé
1 pkt gnocchi á 500 g
1 msk fryst hackad vitlök
120 g skivat bacon
125 g småtomater
2 tsk paprikapulver
Färsk spenat
Olja att steka i
Tillagning:
1. Halvera tomaterna.
2. Skär kycklingen i mindre bitar, cirka 2x2 cm.
3. Bryn kycklingen i stekpanna med olja och krydda med paprikapulver. Se till att kycklingen är genomstekt och lägg kycklingen på en större plåt eller ugnsform.
4. Skär bacon i mindre bitar.
5. Stek bacon gyllenbrun och tillsätt den frysta hackade vitlöken i slutet av stekningen.
6. Lägg bacon på plåten/ugnsformen tillsammans med kycklingen.
7. Hetta upp stekpannan på ganska hög värme och stek gnocchin gyllenbruna tills de fått en frasig yta. Sänk värmen och lägg i de halverade tomaterna. Låt tomaterna bli varma innan samtliga ingredienser läggs på plåten/ugnsformen.
8. Avsluta med att toppa rätten med färsk spenat. Smaklig pytt!
Tips!
Servera gärna en citruskräm till rätten för bara några kronor extra per portion. Blanda 200 g naturell färskost med 1 msk citronsaft.