Mexikansk böngryta med pitabröd för ca 18,5 kr

En vegetarisk tacoinspirerad gryta full med smak. Perfekt att laga om du vill variera fredagstacosen eller vill ha en smakrik matlåda.

Tips! Värm upp pitabröden i en brödrost! Bröden får en krispig, härlig yta.

Portioner: 6 Tillagningstid: 25 min

Ingredienser:

  • 1 msk Eldorado rapsolja
  • 2 dl Eldorado djupfryst hackad gul lök
  • 2 msk Eldorado djupfryst hackad vitlök
  • 2 msk Eldorado tomatpuré
  • 1 msk Eldorado spiskummin
  • 1 msk Eldorado paprikapulver
  • 0,5 msk vitlökspulver
  • 1 msk Eldorado oregano
  • 1 msk Eldorado honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Eldorado chiliflakes
  • 2 st Eldorado grönsaksbuljongtärningar
  • 2 st burkar Eldorado röda kidneybönor
  • 2 st burkar Eldorado vita bönor i tomatsås
  • 2 st burkar Eldorado majs
  • 500 g Eldorado krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • Till servering:
  • 4 st Eldorado pitabröd
  • Eldorado vitlökssås

Tillagning: