Ost- och kalkon piroger för ca 23 kr

Fyllda piroger med kalkon och ost, perfekt som fingerfood eller att ta med i matlådan. Lika goda varma som kalla och kan dessutom varieras i en oändlighet. Servera med sallad och vitlökssås för ca 23 kr per portion.

För 4 portioner

Ingredienser:

200 g rökt kalkon i skivor 
2 dl riven Goudaost
200 g färskost vitlök och örter 
2 st bakfärdig bladdeg, 250 g x2
0,5 tsk peppar 
Topping
1 st ägg 
Flingsalt
Oregano 

Tillbehör 
Grönsallad 
Vitlökssås

Tillagning: 

1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Hacka ner kalkonen till mindre bitar. 
3. Blanda kalkon, riven ost, färskost, salt och peppar. 
4. Dela bladdegen i sex lika stor delar. Sammanlagt 12 st bitar. 
5. Fördela en klick av kalkon-och ostblandningen på varje bit och vik ihop till en rektangel. 
6. Stäng pirogen genom att nagga med en gaffel på sidorna. 
7. Vispa upp ett ägg och pensla varje pirog. Toppa med flingsalt och oregano.
8. Sätt in i ugnen i ca 20 min. 
9. Servera med grönsallad och vitlökssås.

Tips!

Byt ut kalkonen mot skivad salami om du önskar en annan smak på fyllningen.