Påskkyckling med klyftpotatis, oliver och örtmajonnäs för ca 35 kr
Minimalt med disk och maximalt med smak-lägg allt på en och samma plåt! Ugnsrostade kycklingklubbor med klyftpotatis, oliver och örtmajonäs passar perfekt till påsk, eller alla tillfällen när du vill bjuda på en god och smidig middag för ca 35 kr per portion.
Tips! Om du vill dekorera plåten ytterliggare så är det fint att lägga till färsk rosmarin.
Portioner: 4
Tillagningstid: 60 min
Ingredienser:
- 1 kg Eldorado frysta kycklingklubbor
- 2 st citroner
- 1 hel vitlök
- 3 msk Eldorado olivolja
- 1 msk Eldorado rosmarin
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk Eldorado svartpeppar
- 300 g morötter, skalade och skurna i bitar
- 2 st röda lökar, skalade och skurna i kvartar
- 600 g Eldorado klyftpotatis
- 2 dl Eldorado oliver, svarta och gröna
- Örtmajonäs:
- 2 st rostade vitlöksklyftor från plåten
- 1 msk pressad citron från plåten
- 2 msk Eldorado hackad dill
- 1,5 dl Eldorado majonäs
- 2 msk Eldorado hackad persilja