Spenat- och ärtsoppa med bacon och ägg för ca 17,5 kr
Snabb och smakrik soppa som du enkelt gör dubbel sats av och sparar i portioner i frysen. Fyll på med goda toppings som du har hemma – vi valde ägg, bacon och solrosfrön.
Tips! Om du vill ha soppan helt vegetarisk kan du toppa med t ex rostade kikärtor och frasiga krutonger i stället för ägg och bacon.
Portioner: 4
Tillagningstid: 15 min
Ingredienser:
- 1 dl Eldorado djupfryst schalottenlök
- 1 msk Eldorado djupfryst hackad vitlök
- 1 msk Eldorado olivolja
- 250 g Eldorado djupfrysta gröna ärtor
- 250 g Eldorado djupfryst spenat
- 1 l Eldorado grönsaksbuljong
- 5 dl vatten
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Till servering:
- 4 st kokta ägg, i halvor
- 0,5 pkt Eldorado bacon, strimlat och stekt
- 0,5 dl solrosfrön, rostade