Spenat- och ärtsoppa med bacon och ägg för ca 17,5 kr

Snabb och smakrik soppa som du enkelt gör dubbel sats av och sparar i portioner i frysen. Fyll på med goda toppings som du har hemma – vi valde ägg, bacon och solrosfrön.

Tips! Om du vill ha soppan helt vegetarisk kan du toppa med t ex rostade kikärtor och frasiga krutonger i stället för ägg och bacon.

Portioner: 4 Tillagningstid: 15 min

Ingredienser:

  • 1 dl Eldorado djupfryst schalottenlök
  • 1 msk Eldorado djupfryst hackad vitlök
  • 1 msk Eldorado olivolja
  • 250 g Eldorado djupfrysta gröna ärtor
  • 250 g Eldorado djupfryst spenat
  • 1 l Eldorado grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Till servering:
  • 4 st kokta ägg, i halvor
  • 0,5 pkt Eldorado bacon, strimlat och stekt
  • 0,5 dl solrosfrön, rostade

Tillagning: