Matjessillkrans med friterad potatisbulle och citron- och dillkräm för ca 25 kr

Krispiga bitar av friterad potatisbulle, kryddig och salt matjessill tillsammans med en frisk och len citron-och dillkräm. Det blir inte somrigare än såhär! Enkelt, gott och vackert för cirka 25 kr per portion.

För 4 portioner:

Ingredienser:

Citronkräm: 
1 pkt färskost naturell á 300 g 
Citronskal från en citron 
1 tsk citronsaft 
1 msk fryst dill 
0,75 krm salt

4 st ägg 
1 st rödlök 
2 pkt matjessill á 200 g 
1 påse potatisbullar á 800 g 

Rapsolja till fritering/stekning

Tillagning:

1. Koka äggen i cirka 7-8 min. Skala och kvarta äggen. 
2. Riv av skalet från citronen och blanda med färskost, citronsaft, dill och salt. Använd gärna elvisp för att få krämen riktigt fluffig. 
3. Finhacka rödlöken och lägg åt sidan. 
4. Skär varje matjessill i tre bitar.
5. Fritera potatisbullarna i ca 4 minuter eller stek dem i rikligt med olja i stekpannan tills de är gyllene. Dra sedan isär potatisbullarna till munsbitar.
6. Dags för uppläggning! Lägg allt i en cirkel. Börja med bitarna av potatisbullarna, sedan sill, ägg, tre klickar av krämen, tre högar med rödlök och avsluta med att dekorera med örter. Toppa med några droppar citronsaft.

Tips! 

Om du vill att rätten ska gå ännu fortare att tillaga kan du byta ut färskost naturell mot färskost vitlök och örter. Det enda du behöver göra då är att vispa färskosten fluffig.