Mexikansk böngryta med pitabröd för 29 kr

En vegetarisk tacoinspirerad gryta full med smak. Perfekt att laga om du vill variera fredagstacosen eller vill ha en smakrik matlåda för cirka 29 kr per portion.

För 4 portioner

Ingredienser:

1 msk rapsolja 
2 dl fryst hackad gul lök 
2 msk fryst hackad vitlök 
2 msk tomatpuré 
3 msk spiskummin 
1 msk paprikapulver 
0,5 msk vitlökspulver 
1 msk oregano 
1 msk honung 
1 tsk salt 
1 tsk chiliflakes 
2 st grönsaksbuljongtärningar 
2 st brukar röda kidneybönor á 400 g 
2 st burkar vita bönor i tomatsås á 400 g 
2 st burkar majs á 340 g 
500 g krossade tomater 
1 dl vatten 
1 msk citronsaft

Till servering 
4 st pitabröd 
Vitlökssås 
Färska grönsaker

Tillagning:

1. Värm upp olja i en gryta. Fräs på lök, vitlök, tomatpuré samt alla kryddor i några minuter under omrörning. 
2. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärningar, honung och salt. Låt koka på svag värme i cirka 10 minuter. 
3. Sila av kidneybönorna och häll i samtliga bönor och majs i grytan. Rör runt och låt puttra i några minuter. Smaka med salt, peppar och citronsaft. 
4. Servera grytan med uppvärmt pitabröd, vitlökssås och färska grönsaker.

Tips!

Värm upp pitabröden i en brödrost! Bröden får en krispig, härlig yta.